Koirahoitola

Laumalan koirahoitolatoiminnan periaatteita ovat pienimuotoisuus, rauhallisuus ja kodinomaisuus. Hoitokoirat majoittuvat sisällä kotonamme, samoissa tiloissa joissa ihmisetkin oleskelevat. Hoidokit ulkoilevat valvotusti ja ihmisen seurassa sekä vapaana aidatulla pihalla että hihnalenkeillä; "suoraan omasta luukusta" -ulkoiluja ei Laumalassa ole.

Rauhallisuuden ja yksilöllisen hoidon takaamiseksi meillä on hoitokoirapaikkoja vain vähän. Vähäinen paikkamäärä myös täyttyy nopeasti, joten hoitoa toivovan kannattaa tiedustella paikkaa hyvissä ajoin ennen hoidon tarvetta. Hoitopaikkavaraukset ovat aina sitovia; "varmuuden vuoksi jos sukulainen ei hoidakaan" -paikkavarauksia emme ota vastaan.

Hoitokoiren kanssa toimimisessa meillä on pitkä ja kattava kokemus niin haasteellisesti käyttäytyvien koirien, jättirotujen kuin vietikkäiden metsästys- ja palveluskoirienkin osalta. Yli puolen vuoden ikäisiä laumanvartijarotuja otamme hoitoon vain poikkeustapauksissa.

Panostamme ja käytämme aikaa jokaisen koiran yksilölliseen ja omistajien toiveiden mukaiseen hoitoon. Sen vuoksi emme tarjoa "lyhyitä ja helppoja" päivähoitoja, vaan jokaisesta hoitokoirasta veloitetaan vähintään kahden vuorokauden hoitomaksu, vaikka koira viipyisi meillä vain vuorokauden.

Hoidamme huolellisuudella ja kokemuksella myös toipilaat, pitkäaikaissairaat ja muut lääkitystä tarvitsevat koirat. Tarttuvia tauteja oireilevia koiria emme ota hoitoon.

Hoitoaikaa varatessa käymme omistajan kanssa koiran perusasiat läpi joko puhelimitse tai sähköpostitse. Jokaisen koiran kohdalla varaamme myös aina reilusti aikaa koiran hoitoontuloon ja hoidosta hakuun, jotta ehdimme keskustella omistajan kanssa koiran kuulumiset.

Hoitokoirien tuonnille ja haulle sovimme aina kellonajat, ja asiakkailtamme edellytämme sovituista kellonajoista kiinni pitämistä; tiiviin päiväohjelmamme, koirien lenkitysten, koulutusten ja muiden töiden sujumisen vuoksi emme voi luovuttaa tai vastaanottaa hoitokoiria sovittujen kellonaikojen ulkopuolella.