Mejä-kurssit

Mejä sopii kaikille koirille, joilla on nenä! Jäljestäessään koira joutuu nopeiden, tehokkaiden ja korkealla vireellä tehtävien "pikasuoritusten" sijaan työskentelemään tasaisesti, keskittyen, pitkään ja hankalassa maastossa. Mejä on siis erinomainen keskittymistä vaativa väsyttäjä etenkin kaikille höyrypäille!

Verijälki eli mejä on nykyisin koiranomistajien keskuudessa suosittu lajiharrastus. Eikä suotta: jäljestäminen on koiralle luontaista nenänkäyttötyötä, ja koelajina mejä (lyhenne sanoista metsästyskoirien jäljestämiskoe) on hurjan mukava! Verijälkeä voi harrastaa myös omaksi ja koiran iloksi, vaikkei kokeisiin koskaan aikoisi mennä.

Laumala järjestää mejä-alkeiskursseja pienryhmille, sekä yksityiskäyntejä edistyneemmille koirakoille. Kursseihin ja yksityiskäynteihin sisältyy laukauksensiedon testaaminen sitä haluaville koirakoille.

Laumalan mejä-alkeiskurssilla opetellaan jäljenteko sekä teoriassa että käytännössä, perehdytään kunkin koiran työskentelytapaan, motivointiin ja ohjaajan toimintaan koiran jäljestäessä, keskustellaan vaikeusasteen nostamisesta treenin edistyessä ja lisäksi käydään läpi mejän perusteet koelajina.

Edistyneempien, jo jäljestämiskokemusta omaavien koirakoiden mejä-käyntien sisältö räätälöidään tarpeiden mukaan.